2012. június 14., csütörtök

Májas rizottó

Most felhördülnek a szakbarbárok, mivel nem valódi rizottó rizsből készült a receptem, de nem foglalkozom ezzel, a lényeg, hogy gyors és finom, nem utolsósorban kiadós.



Hozzávalók:
  • 2 darab pulykamáj
  • 1 szál újhagyma
  • 1 zacskó rizs - én jázmin rizst használtam
  • 1 ételízesítő kocka
  • 2 evőkanál tejföl
  • kevés reszelt sajt 
  • csipet majoranna
A májat szabadítsuk meg a hártyáitól és ha esetleg maradt rajta epe - zöldes színű - szedjük le, mert az kölcsönzi a májnak a kesernyés ízt.

Miután megpucoltuk, tegyük egy pohárba és botmixerrel pürésítsük.
Vegyünk elő egy kisebb edényt és öntsünk bele 2 evőkanál olajat. A hagymát dobjuk bele, majd hagyjuk kissé puhulni.

Miután elkészült a hagyma, tegyük a májat az olajos edénybe, öntsünk rá 2 evőkanál vizet és hagyjuk lefedve minimum lángon készülni.

Időnként kevergessük, mert különben odasül.

Mikor elpárolgott a vizünk, pótolhatjuk 2-3 evőkanálnyi mennyiséggel, de ne locsoljuk túl, mert akkor túlságosan leveses lesz a máj, ami nem gusztusos.

Nem kell sok idő a májnak, hogy elkészüljön, 15-20 perc alatt kifehéredik.
Tegyük bele a csipet majorannát, rotyogtassuk még 1 percig, majd kapcsoljuk ki alatta a gázt.
Tegyük bele az ételízesítő kockát és 2-3 evőkanál tejföllel krémesítsük.

Egy másik edénybe tegyünk vizet, majd főzzük meg a zacskó rizst.
Mikor elkészült, csöpögtessük le és vegyítsük össze a májjal.

A végén reszeljünk rá egy kevés sajtot és máris fogyaszthatjuk.
A 21. hónapos kisfiam imádta:)

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése