Hozzávalók:
- 2 darab pulykamáj
- 1 szál újhagyma
- 1 zacskó rizs - én jázmin rizst használtam
- 1 ételízesítő kocka
- 2 evőkanál tejföl
- kevés reszelt sajt
- csipet majoranna
Miután megpucoltuk, tegyük egy pohárba és botmixerrel pürésítsük.
Vegyünk elő egy kisebb edényt és öntsünk bele 2 evőkanál olajat. A hagymát dobjuk bele, majd hagyjuk kissé puhulni.
Miután elkészült a hagyma, tegyük a májat az olajos edénybe, öntsünk rá 2 evőkanál vizet és hagyjuk lefedve minimum lángon készülni.
Időnként kevergessük, mert különben odasül.
Mikor elpárolgott a vizünk, pótolhatjuk 2-3 evőkanálnyi mennyiséggel, de ne locsoljuk túl, mert akkor túlságosan leveses lesz a máj, ami nem gusztusos.
Nem kell sok idő a májnak, hogy elkészüljön, 15-20 perc alatt kifehéredik.
Tegyük bele a csipet majorannát, rotyogtassuk még 1 percig, majd kapcsoljuk ki alatta a gázt.
Tegyük bele az ételízesítő kockát és 2-3 evőkanál tejföllel krémesítsük.
Egy másik edénybe tegyünk vizet, majd főzzük meg a zacskó rizst.
Mikor elkészült, csöpögtessük le és vegyítsük össze a májjal.
A végén reszeljünk rá egy kevés sajtot és máris fogyaszthatjuk.
A 21. hónapos kisfiam imádta:)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése