2012. június 5., kedd

Joghurtos-kukoricapelyhes csirkemellfilé

Ez a recept is a "gyorsan finomat" kategóriát erősíti.

Ha már nagyon belefásultunk a hagyományos rántott szeletekbe, meg nem is szeretnénk az égett olaj szagától beájulni, akkor itt ez a kedves, friss, zamatos recept, ami minden bizonnyal a legkritikusabb személynek is fog tetszeni.

Először is a sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 200 fokra.
Vegyünk egy kg csirkemellfilét, a filéket öblítsük le hideg víz alatt, majd egy konyhai papírtörlővel szárazoljuk le.
Szükségünk lesz egy éles késre és egy vágódeszkára, felezzük meg a filéket és kevés sóval szórjuk be mindkét oldalukat.

A pácolást végezhetjük sima, natúr joghurtban is, de szerintem a gyümölcsös százszor finomabb.
Ehhez az adaghoz vegyünk egy nagy doboz gyümölcsjoghurtot - lehet barack vagy eper, de akár málnás vagy erdei gyümölcsös is - borítsuk bele egy nagyobb keverőtálba és szépen keverjük el benne a húsdarabokat.

Ha van időnk rá, betehetjük a hűtőbe 1-2 óra erejéig, de ez nem kötelező.
Egy kisebb zacskó natúr cornflakes-t felbontunk, kiöntjük egy tálba, majd kézzel addig morzsoljuk, amíg egyforma apró részekre nem tördeltük. Ezt a legegyszerűbb úgy csinálni, hogy belemarkolunk a cornflakesbe, és mintha kezet mosnánk, összemorzsoljuk a két tenyerünk között.

Fogjuk a joghurtos húsokat és egyenként jól megforgatjuk az összetört kukoricapehelyben.
Ha valaki szereti az extra feltéteket, akkor előzőleg a morzsolt pehelybe reszelhet valami keményebb sajtot, amitől még ízletesebb lesz a csirke.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a bundázott húsdarabokat egymás mellé fektetjük, szépen sorban.

Betesszük a sütőbe és 40-45 percig ott is hagyjuk. Ez idő alatt a csirkénk megpuhul és a joghurttól szaftos lesz, a panír sem hagyja, hogy kiszáradjon.
Köretként krumplipürét vagy hercegnő burgonyát adhatunk, vegyes zöldsalátával.

A hercegnő burgonyának sincs nagy híme: konkrétan elkészítjük a krumplipürét, veszünk egy nagyobb nejlonzacskót, levágjuk a végét, beletömködjük a krumplit, majd apró halmocskákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Betesszük a sütőbe és amikor pirulni kezdenek, akkor kivesszük és azonnal fogyasztjuk, különben elpuhulnak és nem lesznek kívül ropogósak, belül omlósak.
Tipp: ha valaki vacsorának vagy netán falatkáknak szánná ezt a receptet, akkor a húsokat apró csíkokra vagy falatokra vághatja, a folyamatot követi a leírtak alapján, majd a végén mártogatóssal és sültkrumplival tálalja.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése