Szombaton vettünk a piacon többek között meggyet, nos abból készült a lenti finomság.
Hozzávalók:
- 2 marék magozott meggy
- 28 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 kanál tejföl
- 2 marék durvára vágott dióbél
- kevés citromhéj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 tojás
- 4 ek zsemlemorzsa + 3 ek cukor
A sütőt melegítsük elő, legyen jó forró.
Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd tegyük félre.
Vegyünk elő egy nagyobb tálat és tegyük bele a puha, kisebb kockára vágott vajat, 10 dkg cukrot - a másik fele a tojáshabba kell - a lisztet, vaníliacukrot, citromhéjat, tejfölt és a tojások sárgáját.
Az anyagokat kézzel jól gyúrjuk össze, ha már nem ragad a kezünkre, akkor jó.
A tésztát lapítgassuk kézzel bele a piteformánkba szép egyenletesen, szurkáljuk meg egy villával néhány helyen és tegyük a sütőbe 10 percre, közepes lángon, középső sütőálláson.
A pite félig kell megsüljön, akkor tesszük rá a gyümölcsöt és a tojáshabot: a tojások fehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük egy csipet só segítségével.
Ha ezzel megvagyunk a sütőt minimumra állítjuk, kivesszük a pitét, megszórjuk zsemlemorzsával és 3 evőkanál cukorral, ráhelyezzük a magozott meggyet, közé szórjuk a darabolt diót, rákanalazzuk a tojáshabot és mehet vissza a sütőbe.
Figyeljük a sütő hőfokát, én közepes lángon folytattam a sütést 5 percig, a maradék időre a sütő ajtaját kicsit megnyitottam, így nem égett meg a süti tetején a hab.
Vizes késsel szeleteljük, de ne kimondottan a sütést követően, hagyjuk pihenni a pitét.
Mára egy keskeny szeletke maradt belőle, fogalmam sincs mikor ettük meg:))
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése