Több módon is el szoktam készíteni, a mai recept végtelenül egyszerű, de annál finomabb.
Hozzávalók:
- 1/2 kg parázsburgonya
- egy marék friss rozmaring
- némi só
- 2 ek margarin vagy 4 ek olívaolaj
Amikor elkészült - ez kb. 20 perc - szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni, a pucolásnál is a segítségünkre lesz az a néhány perc.
Egy serpenyőben hevítsük fel a margarint vagy az olívaolajat, majd a rozmaring ágacskát tépkedjük apró darabokra és dobjuk bele a forró zsiradékba, de csak néhány másodpercre.
A megpucolt burgonyát forgassuk bele, szórjuk meg kevés sóval, törhetünk rá 1-2 gerezd fokhagymát is, de anélkül is nagyon finom.
Önmagában vagy különféle húsok kísérőjeként fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése