2012. június 6., szerda

Rozmaringos újkrumpli

Itt a tavasz, végre megjelent a parázsburgonya, a család nagy kedvence.
Több módon is el szoktam készíteni, a mai recept végtelenül egyszerű, de annál finomabb.



Hozzávalók:

  • 1/2 kg parázsburgonya
  • egy marék friss rozmaring
  • némi só
  • 2 ek margarin vagy 4 ek olívaolaj
A burgonyát mossuk meg és kevés só társaságában tegyük egy nagyobb edénybe főni.
Amikor elkészült - ez kb. 20 perc - szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni, a pucolásnál is a segítségünkre lesz az a néhány perc.

Egy serpenyőben hevítsük fel a margarint vagy az olívaolajat, majd a rozmaring ágacskát tépkedjük apró darabokra és dobjuk bele a forró zsiradékba, de csak néhány másodpercre.

A megpucolt burgonyát forgassuk bele, szórjuk meg kevés sóval, törhetünk rá 1-2 gerezd fokhagymát is, de anélkül is nagyon finom.

Önmagában vagy különféle húsok kísérőjeként fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése