2012. június 5., kedd

Csirkecombok sóágyon




Ez a recept annyira finom és laktató, mint amennyire diétás. Szóval bárki bármilyen körülmények között fogyaszthatja, egyszerűen nem lehet betelni vele, pláne nem a csirke pirosra sült, ropogós bőrétől.

Vegyünk egy kg alsó vagy felső csirkecombot, mossuk meg hideg vízben, de akár egy kis időre hagyhatjuk is benne, hogy jól kiázhassanak.
Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A csirkecombokat csepegtessük le, egy papírtörlővel itassuk le a fölös vizet róluk.

Enyhén sózzuk és borsozzuk meg őket. Lehet egyébként bármilyen fűszerkeveréket használni, csak arra figyeljünk, hogy ne égjen rajtuk meg az adott fűszerünk.
Egy nagy tepsibe durva sót öntünk, kb. egy zacskónyit vagy doboznyit, attól függ, mit vásárolunk. Nem kell flancos tengeri vagy egyéb finom sót használni, megteszi a sima asztali só. Itt a lényeg a hővezetésen van nem a só minőségén.

Elegyengetjük a sót a tepsiben, mindenhová egyformán, majd szépen a bőrös felükkel fölfelé beletesszük a csirkecombokat.
Minden combnál figyeljünk arra, hogy bővel beterítse a bőre, hiszen az fogja "olajozni" a munka menetét, tehát más zsiradékra nem is lesz szükségünk. A bőr védi a húst a kiszáradástól és megteszi helyettünk az időközönkénti locsolgatást.

Betoljuk a sütőbe a combokat és 200 fokon közepes vagy alsó sütésen hagyjuk készülni.
Nem kell letakarni, semmit nem kell velük csinálni. Kb. 40 perc elteltével szúrjunk bele egy hústűt, ha könnyedén belemegy a húsba, akkor elkészült. Ennyi idő alatt, biztosan elkészül, nyugi:)
Ha a bőre nem elég piros vagy ropogós, akkor feljebb tehetjük a sütőben vagy akinek villanysütője van, az a felső sütést bekapcsolhatja és megpiríthatja a csirkecombokat.

Krumplisalátával, krumplipürével, sültkrumplival egyaránt finom, de lehet rizibizit is készíteni mellé, mindez fantázia kérdése.
A kísérő salátát vagy savanyút ne felejtsük el, mert különben száraz lesz az ételünk.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése