2012. június 5., kedd

Töltött tojás



Imádom a töltött tojást. Valahogy ünnepek tájékán vagy vendégvárás alkalmával kerül sor az elkészítésére, holott hétköznapi vacsorák vagy akár reggelik kelléke is lehetne.

Vegyünk egy nagyobb doboz szárnyas májkrémet de használhatunk sertést is, ha éppen az van otthon vagy azt szeretjük.
Egy kisebb fej lilahagymát kevés olajon megfonnyasztunk, kevés pirospaprikát szórunk bele, majd félrehúzzuk a gáztűzhelyről.

A pástétomot egy tálba tesszük és villával jól szétnyomkodjuk, hogy krémes legyen.
Felteszünk főni úgy 5-6 darab tojást és mikor már keményre főtt, leszűrjük, hideg vizet engedünk rá és a két végét odaütögetjük az edény oldalához, hogy a víz tudjon befolyni és így megkönnyíti a pucolást.

Ne használjunk extra friss tojásokat, mert nem tudjuk szépen megpucolni és csak mérgesek leszünk.
A tojásokat miután megpucoltuk vágjuk ketté és a sárgákat tegyük egy kisebb tálba, a fehérjét meg állítsuk egy nagyobb tálcára.

A sárgákat jól törjük szét, hogy ne legyen a majdani krém csomós. Mikor ezzel a művelettel végeztünk, akkor a hagymás, pástétomos masszába vegyítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és annyi mustárt nyomunk bele, amennyitől krémes és kellemes ízű lesz.
Vegyünk elő egy habzsákot, de tehetjük a masszát egy zacskóba is, a végét vágjuk le stílusosan, majd a félbe vágott tojásfehérjéket kezdjük megtölteni vele. A tetejére tehetünk egy kis kocka pritamin- vagy kaliforniai paprikát.

Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése